Stenen

Gepubliceerd op 7 september 2023 om 14:22

Een huis vol edelstenen en stenen. Ik ben zelf dol op stenen, mijn hele huis ligt vol met edelstenen en gevonden stenen op vakantie, waar het bezoek wel eens vraagtekens bij stelt.

 

Al mijn edelstenen zoek ik secuur uit. De organische vormen komen steeds meer aan bod in mijn ontwerpen.

Dit zijn vaak rest stukjes en hebben daardoor allerlei ingewikkelde vormen. Dit is altijd een uitdaging om ze goed te verwerken in een sieraad. 

De organisch gevormde steentjes kan ik soms een stukje bij slijpen om de steen beter te kunnen zetten. Zo zijn ze allemaal uniek in hun vorm.

 

Daarnaast gebruik ik veel cabouchons. Dit zijn stenen met een bolling en afgerond oppervlak. Deze komen in verschillende vormen zoals rond, ovaal of vierkant.

Een favoriete steen is de Dendriet Agaat, deze heeft een tekening alsof er een plantje in zit. Dit is echter door de manier van stolling gebeurd. Deze stenen zijn over het algemeen vlak om dat het tekeningetje zich in een plat vlakje afspeelt. Waar de meest wonderlijke tafereeltjes in te zien zijn.

Ik ben zelf niet zo van de bling bling maar om soms een kleine schittering aan het sieraad te geven gebruik ik vaak kleine facet geslepen steentjes. En ik begin ook steeds meer een zwak voor diamantjes te krijgen. De schittering kan zo mooi zijn.

 

Op verschillende manieren kan je tot een keus van een edelsteen komen. Door de mogelijke werkingen en betekenissen die aan een steen toegekend worden.  Door de kleur off omdat hij je gewoon aanspreekt. Maar misschien vind je het wel interessant om je te laten voeden door je geboorte element.  Dan kunnen kleur en vorm een grote rol spelen.

 

Er zijn zo veel mooie bijzondere stenen. Ik ben benieuwd of jij een favoriete steen hebt.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.