Nine Star Ki - geboorte element

Astrologie behorende bij Feng Shui

Feng Shui is zo’n 4000 jaar geleden ontstaan in China. Het betekend letterlijk Wind en Water welke de twee grootheden van tomeloze engerie in de natuur als symbool omschrijven. Het gaat er om dat de omgeving waarin we wonen en werken van invloed is op ons lichamelijk en geestelijk welzijn. En dat wij zelf ook instaat zijn om invloed te hebben op die omgeving. Alles bestaat uit energie, een natuurkundige zal dat bevestigen. Feng Shui houdt zich bezig om die onzichtbare energie tastbaar te maken zodat je die kan beinvloeden.

 

In de Feng Shui filosofie wordt gebruik gemaakt van de 5 elementen-leer. Te weten: Water, Hout, Vuur, Aarde en Metaal.

Deze 5 elementen zijn een vertaling van een cyclisch principe.

 

Het cyclische principe werkt zo:

De bron, het Water voedt het Hout zodat het kan groeien. Het Hout voedt op zijn beurt weer het Vuur zodat het licht kan schijnen en het Hout transformeert. En tot Aarde wordt terug gebracht. Binnen in de Aarde vormen zich de Metalen (en mineralen). Om van het Metaal weer naar Water te komen is een iets wat minder duidelijke stap. Maar wat er gebeurd is dat op het metaal zich condens kan afzetten waarin het water zijn vaste oorspronkelijke vorm weer krijgt.

Deze elementen worden ook gebruikt in de Astrologie Nine Star Ki, die bij Feng Shui hoort. De elementen worden uitgedrukt in 9 verschijningsvormen van de elementen.

Op het moment van je geboorte zijn er drie elementen actief. Deze elementen dragen verschillende kwaliteiten, karaktereigenschappen en metaforen met zich mee, die met jou resoneren.

 

Je hoofd getal gaat over je algehele zijn wat het meest op de voorgrond treedt.

Je 2e getal gaat over je innerlijke wereld, dit was vooral actief in je kinderjaren.

Je 3e getal gaat over je handelen, de eerste indruk die mensen van je hebben.

 

Door gebruik te maken van de elementen-leer en je te laten voeden door de elementen die bij jou aansluiten, voelt het als een gegoten jas. 

Dit kan je doen door gebruik te maken van de kleuren, vormen en materialen die bij deze elementen horen.

Je kan dit verwerken in een sieraad waarin je een bepaalde boodschap wilt opnemen.

 

Het geeft mij enorm veel kracht om een sieraad te dragen die ik heb opgedragen aan mijn innerlijke   kind. Dit heb ik onder andere gedaan met een groen steentje Vesuvianiet die staat voor het element 3 Hout, het enthousiasme en creativiteit.

 

Wanneer ik een sieraad voor je maak kunnen we hier nog vrijer op inspelen en samen ontdekken waar de nadruk op moet komen te liggen.

Ik gun je net zo'n sieraad die ik voor mezelf en anderen heb mogen maken. Zodat je altijd herinnert welke krachtige en kwetsbare momenten voor jou belangrijk zijn.

Wil je een sieraad nog persoonlijker maken?

Jouw persoonlijke geboorte element in een sieraad.

 

Nieuwsgierig naar jouw persoonlijke element? Ik vertel je graag hoe dit werkt.

Laat je gegevens achter. Dan kom ik bij je terug.

Door je gegevens achter te laten geef je mij toestemming je vaker te mailen. Geen zorgen, ik houd zelf ook niet van spam ;)
Ik mail je op welke markten je mij kunt vinden en je ontvangt 10% korting op je eerste aankoop, tot 3 maanden na aanmelding (muv van maatwerk).

Aanmelden

* indicates required