FAQ

Materiaal gebruik

Welke materialen gebruik je?

Zilver, goud, messing en koper. En verschillende stenen, halfedelstenen en edelestenen.

 

Wat voor een zilver gebruik je?

Ik gebruik sterling zilver met 925 gehalte zilver. Dit is voor 99% gerecyled zilver door mij zelf en door inkoop van gerecycled zilver.

 

Welk goud gebruik je?

Voor goud gebruik ik 14 karaat in geelgoud, warmgeelgoud, rosegoud en roodgoud. Tenzij de klant echt een hoger karaat wil. Het goud dat ik inkoop is ook voor 99% gerecyled goud.

 

Waarom gebruik je messing en koper?

Messing en koper zijn een mooi materiaal om soms dezelfde uitstraling als goud te krijgen of om juiste een meer karaktervol sieraad met meer patina(verkleuring van het metaal)

 

Welke stenen gebruik je?

Ik gebruik veel organisch gevormde steentjes. Dit zijn vaak rest stukjes en hebben daardoor allerlei ingewikkelde vormen. Dit is altijd een uitdaging om ze goed te verwerken.

Daarnaast gebruik ik veel cabouchons. Dit zijn stenen met afgerond oppervlak. Deze komen in verschillende vormen zoals rond, ovaal of vierkant. Om soms een kleine schittering aan het sieraad te geven gebruik ik kleine facet geslepen steentjes.

 

Kan je stenen in een bepaalde vorm slijpen?

Nee, ik kan wel soms een stukje bij slijpen om de steen beter te kunnen zetten. Maar dan niet in de zicht zijde. Ik kan soms wel stenen op maat laten slijpen. Maar dat doe ik dus niet zelf.

 

Gebruik je ook diamanten?

Ik heb nog geen diamanten gebruikt. Als ik diamanten zou gebruiken zou ik voor ruwe diamanten gaan. Deze komen ook in verschillende kleuren zoals grijs of licht groen.

 

Hoe pas je duurzaamheid toe?

Ik gebruik gerecycled zilver en goud. Daarnaast zijn veel van mijn stenen rest materiaal en hebben daardoor allerlei toffe organische vormen. Ik gebruik voor de verpakkingen gerecycled materiaal het binnenwerkje van het doosje is gemaakt van gerecyclede (bedrijfs)kleding. Daarnaast gebruik ik veel te recyclen materialen zoals ongebleekt karton. Of papier van een hele lage CO2 footprint. Ik vind een belangrijk element in mijn bedrijfsvoering.

Maatwerk

Kan ik een sieraad op maat laten maken.

Jazeker! Ik heb twee manieren die ik aanbied om je een persoonlijk op maat gemaakt sieraad speciaal voor jou te maken.

De ene is een ME YOU US sieraad, waarbij je een ontwerp uit de collectie kan aanpassen met jouw steenkeuze, jouw afwerking van het ring- armbandje(de scheen) en eventuele bolletjes er aan toe te voegen. Uit welke ontwerpen je kan kiezen is te zien bij de pagina ME YOU US.

De ander is een LIVING YOUR JEWEL sieraad, waar we samen in gaan op jou behoefte. Je kan ideeën aandragen en dan kijk ik of het binnen mijn kunnen ligt om het te kunnen maken. En het moet binnen mijn stijl liggen. Ik maak geen sieraden na van anderen.

 

Kan ik ook goud of zilver meenemen dat je gebruikt om een nieuw sieraad van te maken?

Ja dat kan ook zeker. Ik vind het een prachtig gegeven om van oude eventueel dierbare sieraden weer iets nieuws te maken. Een emotionele duurzame manier van creeeren van sieraden. Het is echter wel zo dat het een bewerkelijke werkwijze is, dus het is niet goedkoper dan het gebruik van ingekocht goud. Het kan soms zelf duurder zijn. De prijs start vanaf 350,- voor goud en 250,- voor zilver.

 

Maak je ook trouwringen?

Jazeker. Ik vind het een eer om dat voor die gelegenheid een prachtige set ringen te maken. Dit is een LIVING YOUR JEWEL sieraad, waar we samen in gaan op jou behoefte. Je kan ideeën aandragen en dan kijk ik of het binnen mijn kunnen ligt om het te kunnen maken. En het moet binnen mijn stijl liggen. Ik maak geen sieraden na van anderen.

 

Maak je ook assieraden?

Ja dat doe ik ook. Het is een heel emotionele gebeurtenis waar ik met alle aandacht bij stil sta. Ik behandel de as met veel respect en maak tijdens het maak proces altijd een beetje contact met de overledene door een kaarsje te branden en een wierookje te branden. Het valt bij mij binnen een LIVING YOUR JEWEL sieraad, waar we samen in gaan op jou behoefte. Je kan ideeën aandragen en dan kijk ik of het binnen mijn kunnen ligt om het te kunnen maken. En het moet binnen mijn stijl liggen. Ik maak geen sieraden na van anderen.

Verzenden

Wat zijn de verzendkosten?

Ik bied verschillende vormen van verzenden aan. Briefpakket kosten door DHL. Aangetekende Briefpakketkosten door PostNL. Verzekerde briefpakketkosten door DPD.

Zie verzending en retour voor de verschillende prijzen.

 

Hoe verstuur je de sieraden?

De sieraden worden over het algemeen in een briefpakket gestuurd als de afmeting dat toelaat. De sieraden zitten in een kartonnen doosje met een duurzaam binnenwerkje gemaakt van gerecylede (bedrijfs)kleding waar ze lekker beschermd in zitten tijden hun reis naar jou. Er zit een kaartje met onderhouds adviezen bij.

 

Heb je een winkel?

Nee ik heb geen winkel maar je kan wel een afspraak maken om de collectie in mijn atelier te beijken. Zie afspraak maken.

 

Kan ik ook een afspraak maken?

Ja zeker, je kan een afspraak in plannen via mijn afspraken agenda of mij bellen of appen. Zie afspraak maken onder Contact