“Ik maak eigenzinnige, stoere, elegante sieraden voor de zelfbewuste mens die houdt van een uniek persoonlijk sieraad

Over mij

Als moeder van twee vaak lieve pubers en getrouwd met een hele lieve man, had en heb ik het helemaal niet slecht. Mijn man en ik hebben elkaar leren kennen op de HTS Bouwkunde. We delen veel interesses. We wonen in Amsterdam net aan de rand waar het heerlijk groen is en we de ruimte hebben. Ik had een goede baan bij een wooncorporatie, waar ik op den duur echter steeds minder gelukkig in was. Na daar ruim 20 jaar gewerkt te hebben, 2 burn-outs en een jeugdtrauma verwerkt te hebben, trok ik de conclusie dat er iets moest veranderen. Mijn man steunde en steunt mij daarin gelukkig. Al eerder volgde ik een cursus edelsmeden en later een opleiding ‘Feng Shui’ waar ik een mastergraad in behaalde. Een lange weg van ‘groot’ naar ‘klein’ om uiteindelijk sieradenontwerper te worden. Voor mij kwam dat neer op meer focussen op waar het voor mij werkelijk om gaat. En dat is meer kleur/dimensie geven aan ieders leven in een tastbare vorm, zodat je je eigenzinnige zelf kan zijn. 

 

Nu ben ik dus edelsmid en heb ik mijn atelier aan huis. Als kind van twee beeldhouwers lag het voor de hand dat ik iets kunstzinnigs in drie dimensies ging doen. Het heeft even geduurd voordat ik daarin mijn weg gevonden had. 

En ik wilde mijn eigen pad volgen, niet ‘nadoen’ wat mijn ouders al deden. Maar ik keek ook tegen ze op en bewonderde ze om wat ze maakten en de aandacht die ze daarvoor kregen. Het heeft even geduurd tot ik het zag: Dat ik het ook heb, dat talent om schoonheid in vaste vorm vast te leggen en ervoor te gaan. 

In 2021 maakte ik de keus om me helemaal op het sieraden maken te richten. Ik ben zo ontzettend blij dat ik deze switch gemaakt heb! Ik geniet er echt van om anderen blij te maken met hun unieke sieraad. Ik werk nu elke dag aan mijn passie en wil dit graag delen met jou.

Mijn weg naar edelsmid

Rond mijn 25ste begon ik met het maken van sieraden. Ik volgde een cursus waar ik leerde om met zilver te werken. Ik vond het geweldig en ben er een paar jaar mee bezig geweest. Gaandeweg had ik er geen tijd meer voor en namen andere dingen tijd in beslag. Ik groeide in mijn functie als projectleider bij de woningcorporatie en besteedde daarnaast tijd en aandacht aan mijn gezin. De focus op geld verdienen en zorgen voor man en kinderen waren even belangrijker. Tot 2019.

Ik was op vakantie en kwam in een winkel vol met handgemaakte sieraden. Ze hadden ook workshops daar, waar ik helaas pas op de laatste vakantiedag achter kwam. Maar het zaadje was weer ontkiemd en ik kon niet wachten om het sieraden maken weer op te pakken. Ik begon met het maken van ringen van oude munten. Want de duurzame gedachte aan hergebruik van materialen spreekt mij enorm aan. Al gauw wilde ik meer en ben ik mezelf de nodige spullen gaan verschaffen. De kennis van jaren terug kwam weer naar boven en ik ontdekte weer hoeveel lol en plezier ik had in sieraden maken. Dus maakte ik steeds meer. Ook mijn vrienden en familie wilden een sieraad van mij en steeds meer mensen vroegen ernaar. Van het een kwam het ander. Mijn hobby is mijn werk nu, als trotse eigenaar van Living Jewels.

 

Ik werkte 20 jaar bij een woningcorporatie totdat ik tot de  conclusie kwam, dat ik moest gaan doen waar ik echt blij van word

Mijn werk

Ik werk graag met organisch gevormde stenen en met zilver, messing en goud. De vorm van de steen geeft nog meer eigen karakter aan het sieraad. Pure metalen zonder laagjes geven het sieraad een lang leven en daardoor meer verbonden met jouw leven. Daar kan ik met een gerust hart mijn energie in achterlaten.  Ik vind het leuk om te werken met contrast en het spel tussen botsen en aantrekken. Het liefst wil ik met zo duurzaam mogelijke producten werken. Voor een groot deel lukt dat al want de metalen zijn allemaal van recycled materiaal. En ook mijn verpakking is zo duurzaam mogelijk.

Ik maak graag persoonlijke en unieke sieraden,  die echt ‘one of a kind’ zijn. Ik geloof er namelijk in dat een sieraad, de symboliek in vorm en stenen, een eigenheid uitstralen.

Een sieraad is een verlengstuk van jezelf. Een eigenzinnig uniek sieraad draag je altijd bij je.  En hiermee kan je je eigenheid laten zien, waarmee je je identificeert. We zijn allemaal uniek en willen gezien worden voor wie we zijn en niet op gaan in de massa. Persoonlijke sieraden zijn sieraden die een stukje identiteit van jou in zich dragen. 

 

"Ik maakte een sieraad voor mezelf die me laat inzien waar mijn kwetsbaarheid en kracht zit"

Ik durfde het heel lang niet aan om een sieraad met een verhaal voor mezelf te maken. Het is een van de beste dingen die ik heb gedaan. Het dragen van dit sieraad helpt mij regelmatig te herinneren aan de struggles die ik heb doorgemaakt en hoe ik daar bovenop ben gekomen. En de kracht die ik daar uit haal. Wil je het verhaal van mijn Herinner-ring verder lezen, lees hier verder.

 

Ik vind het altijd prachtig als ik een gedenksieraad mag maken voor mijn klanten. Hierdoor ontstaat een uniek sieraad met erin de as van een geliefde verwerkt. Zo kan je, ondanks dat ze niet meer hier zijn, toch de geliefde dicht bij je dragen. Samen met mijn klanten kijken we wat er mogelijk is.

Ik vind het ook echt een eer als ik bijvoorbeeld het goud van een voorouder mag verwerken in een sieraad. Hierdoor krijgt het goud een unieke nieuwe vorm die weer aansluit bij de indentiteit van de klant en met een extra emotionele waarde.

 

 

 

Ik heb een selectie stenen, waaruit je kan kiezen en we gaan dan de ontwerp details van het sieraad samen bespreken. Ik denk graag met je mee wat de mogelijkheden zijn zodat er een persoonlijk sieraad voor jou ontstaat. Een MAATWERK Living Your Jewel of een CUSTOMISED Me You Us sieraad.

 

Waar Living Jewels voor staat

De naam Living Jewels is ontstaan uit de gedachte dat alles uit energie bestaat. En ook dat een sieraad een bepaalde energie met zich meedraagt. Ik heb een Feng Shui opleiding gedaan waar de 5 elementen-leer(Water, Hout, Vuur, Aarde en Metaal) de basis van vormen.  Je geboorte element, Nine Star Ki astrologie die hiermee verbonden is, helpt om iets te zeggen over je unieke karakter en mogelijkheden. Zo kun je beter bepalen welke kleuren, vormen en symboliek je ondersteunen.

Wil je hier meer over weten lees hier verder.

Dit gebruik ik ook vaak als inspiratie voor mijn ontwerpen. Waarin de natuur en de cyclus van het leven een rol spelen. Al werk ik ook graag intuïtief. Mijn sieraden zijn dagelijks te dragen. Maar een sjieke outfit kunnen ze ook zeker aan. Ze hebben iets elegants maar ook een rauw randje. Verfijnd stoer. Hier voel ik mezelf erg prettig bij. Ik wil de drager graag de kracht van het sieraad laten voelen waarin ze gesterkt worden te zijn wie ze zijn.

Liefs Adinda

Kijk wat rond op mijn website  of als je vragen hebt kan je mij een bericht sturen. Ik beantwoord graag al je vragen.

Mensen die mij echt goed kennen weten dat: 

“Ik ben zelf dol op stenen, mijn hele huis ligt vol met edelstenen en gevonden stenen op vakantie. Waar het bezoek wel eens vraagtekens bij stelt.”

“Ik heb als tiener een rat als huisdier gehad die ik wel eens mee nam naar school.

Dan kroop hij in mijn shirt en lag lekker in mijn nek met zijn staart om mijn hals. Net een sieraad. Nu moet ik er eerlijk gezegd niet meer aan denken.”