Assieraden

Gepubliceerd op 10 oktober 2023 om 23:15

Je dierbare is even op bezoek bij mij. Het bij je kunnen blijven dragen van iemand die je dierbaar is, kan op verschillende manieren. De meest letterlijke en fysieke manier is met een assieraad.

Ik verwerk de as in een hars. Het harssteentje kan in verschillende vormen en kleuren gemaakt worden. De stukjes as selecteer ik om ze mooi in de steen uit te laten komen. Tijdens dit proces sta ik ook altijd even stil bij degene van wie de as is. Ik brand een kaarsje en een wierookje. Zo is je dierbare ook even op bezoek bij mij. Om vervolgens zijn weg weer bij jou te vinden. En jullie samen kunnen zijn.

In het ontwerp bekijken we ook of er nog andere symboliek wenselijk is om het een echt persoonlijk sieraad te laten zijn.

Met een assieraad kan je een dierbare dicht bij je dragen. Dit kan je natuurlijk op allerlei manieren vormgeven.

Voor de familie van mijn overleden schoonmoeder heb ik verschillende items gemaakt. Ringen, oorbellen, hangers, manchetknopen, een broche, een armband en een altaar staandertje.

Hiervoor heb ik verschillende as-harssteentjes gemaakt in verschillende vormen, formaten en kleuren. Deze steentjes zijn weer in de verschillende sieraden verwerkt.

Ik kan ook de as in de hars verwerken zoals bij deze ring waar de as van een dierbaar huisdier in is verwerkt. Dan zijn er niet eerst steentjes gemaakt maar wordt de as en de hars direct in de ring verwerkt.

Maar als je de as niet graag wilt zien heb ik dat op de volgende wijze verwerkt.

 

In deze ring die van de oude trouwringen is gemaakt, is de as onzichtbaar verstopt.

 

Net als in deze eenvoudige ring is er een kamertje waar de as in zit opgeborgen.

 

 

Ook is het mogelijk om de as onder een steentje te verwerken en er een geheel eigen sieraad van te maken. Ik heb dit mogen doen voor 2 oud collega's. 

Hierbij hun woorden voor de ringen met as die ze nu koesteren.

 

"Ik ben erg blij met mijn persoonlijke ring en as van mijn moeder er in.

Het was heel fijn samen met Adinda stenen uit te zoeken en een ontwerp te maken. De kwaliteit van de ring is mooi en zit erg lekker." - Anneke -

 

"Wat ben ik Adinda dankbaar dat zij zo'n prachtige ring voor mij heeft gemaakt. Hij is extra speciaal omdat er een beetje as van mijn moeder in is verwerkt. Ze heeft mij heel goed geholpen met het uitzoeken van de stenen en heeft ze mooi samengesteld. Ben er enorm blij mee!" - Danielle -

 

Ik ben benieuwd wat jouw behoefte is om de as in een sieraad te verwerken.

Voor informatie over een richtprijs zie hier.

Reactie plaatsen

Reacties

Eva
5 maanden geleden

Wat mooi Adinda! Gelukkig niet nodig, maar mocht het zover zijn, dan zal ik zeker aan je denken!