Mijn herinner-ring

Gepubliceerd op 30 mei 2023 om 11:46

Ik had het nodig om mezelf te laten herinneren wat ik allemaal overwonnen had en wat mij daarin kracht heeft gegeven. 

 

Twee burn-outs en het aangaan/verwerking van een traumatische ervaring als heel klein meisje hebben mijn leven gekleurd. Ze hebben mij heel veel inzichten gegeven in wie ik ben en wat ik nodig heb. Dit zijn zulke waardevolle lessen die mij kracht geven. 

We verliezen onszelf zo makkelijk. En dan is het zo bijzonder als je jezelf weer wat meer gevonden hebt. In mijn geval heeft het vinden en bevrijden van het kleine meisje in mij zoveel betekend. Daar zit een enorme kracht van mijn creativiteit, spontaniteit, nieuwsgierigheid en vrijheid. Maar daar zitten ook de angst en behoefte aan aandacht/bevestiging en veiligheid. 

Ik kan nu steeds beter voelen dat ik nu als volwassene dit haar kan bieden. 

Ik vergeet het soms en dat is zo zonde want dan doe ik haar en mezelf te kort. 

 

Ik kan haar en mezelf wel die onvoorwaardelijke liefde geven. Ik kan haar troosten, verwennen, beschermen. Ik mag met haar dansen, want dat doet ze zo graag. En ik dus ook. Want dat geeft haar de vrijheid waar ze zo van houdt. Ik mag nieuwsgierig en verwonderd naar de dingen kijken, Ik mag mijn creativiteit laten stromen zonder oordeel van een ander.

 

Als ik naar mijn ring kijk voel ik mij trots op wat wij samen zijn. We mogen ruimte innemen. Ik zeg elke keer "ja, hij is een beetje groot uitgevallen". Maar dat is wat we nodig hebben en mogen opeisen. We zijn het dubbel en dwars waard. 

Hij herinnert mij eraan dat ik gesteund word, dat ik op mezelf mag vertrouwen in mijn creativiteit en intuïtie. Dat ik een betekenisvolle rol heb om goed voor haar en mezelf te zorgen. Dat we daarbij gesteund worden door heel veel vreugde en plezier in het leven. We mogen shinen en onszelf laten zien.

 

Ontwerp van de ring

De stenen:

De Dendriet agaat staat voor wie ik nu als volwassene ben. Ik ben al een tijd helemaal verzot op dit type steen. Hij ontstaat doordat de agaat eerst stolt en daarbij gangetjes achterlaat die door de andere gesteente later is gevuld door dendritische(vertakkingen) groei. Zo ontstaan deze mooie tafereeltjes als plantjes of landschapjes. 

Deze steen zat eerst in een andere ring die ik al eens eerder voor mezelf heb gemaakt, maar dat was meer een experiment om voor mezelf een gouden ring te maken van oud goud. De steen was al duidelijk voor mij bestemd.

 

De steen biedt veiligheid, rust en balans. Zelf acceptatie vertrouwen in jezelf. Helpt concentratie, analytisch denken. Dit geeft overzicht en inzicht en helpt planmatig werken en het vinden van praktische oplossingen. Het helpt om doelen te stellen voor jezelf en hier naar toe te werken. Stimuleert persoonlijke groei en ontwikkeling. Ondersteunend bij verschillende vormen van therapie en meditatie. 

De Vesuvianiet is een niet heel veel voorkomende steen. Deze is een tijdje terug op mijn pad gekomen. Ik vind de kleur echt heel erg mooi. Een diepe heldere mosgroene kleur. Toen ik op zoek was naar een steen die mijn kleine ik kon vertegenwoordigen, verraste mij de betekenis die bij deze steen hoort. 

Hij is zo passend bij allerlei symboliek waar ik naar opzoek was. Een daarvan is dat hij bij een van  mijn geboorte-elementen vanuit de Nine Star Ki aansluit. Lees hier meer over Nine Star Ki.

Het element dat dicht bij mijn kern en dus ook de kwaliteiten die ik als kind had, heb ik daaruit meegenomen. Dat is het element hout. De kleur groen hoort bij dit element. Het is een heel klein steentje dus past mooi bij mijn kleine ik. Maar daarnaast is de betekenis van de Vesuvianiet ook nog eens heel passend.

 

Hij maakt verbinding met de hogere zelf. Het heeft de kracht om trauma's uit dit en vorige levens los te laten en te helen. Daarnaast is het een hart heler die de pure liefde van het hart laat doorstromen. Hierdoor heft het woede op, maakt creatief en vindingrijk en brengt innerlijke rust en harmonie.

Het helpt je om je ware pad of roeping in het leven te ontdekken en vooral ook om de moed te vinden je eigen weg te gaan.  

Vesuvianiet maakt bewust zodat je nieuwe inzichten makkelijker kunt integreren in je nieuwe zijn. 

Na de periode van traumaverwerking en bevrijding daarvan, voelde het ook alsof ik mijzelf weer opnieuw moest vormgeven. De verandering van werk was daar een duidelijke uitwerking van.

De Citrien steen trekt al vaker mijn aandacht. De warmte en vrolijkheid die deze uitstraalt. En omdat er soms ook wel somberheid kan heersen over de moeilijke dingen die we in het leven hebben te verwerken. Is het fijn om daar deze lichtheid tegenover te zetten. Waarin we het wat minder serieus maken.

Citrien is een zonnige en verwarmende steen. De steen bevordert zelfvertrouwen, zelfrespect, individualiteit, extraversie en stimuleert zelfverwezenlijking. Het geeft energie, levensvreugde en moed en helpt zo depressies, angsten en fobieën en zelfdestructief gedrag te overwinnen. Citrien trekt geluk, voorspoed, succes, rijkdom en overvloed aan en stimuleert de drager om dit met anderen te delen. De steen maakt creatief en bevordert zelfexpressie. Ook fysiek zorgt de steen voor energie.

Het materiaal:

Hij is gemaakt van oud goud. Onder andere van een ring die ik van mijn vader heb gekregen toen ik ongeveer 14 of 15 jaar moet zijn geweest. Daar was een steentje uit gevallen en paste niet meer bij mij. En nog wat andere oud goud sieraden die ik niet meer zou dragen. Ik wilde de steen uit de gouden ring die ik eerder voor mezelf had gemaakt weer gebruiken. Dus die ring ging ook mee in de smeltkroes.

Het ontwerp:

In het ontwerp zitten natuurlijk ook nog bepaalde symboliek verwerkt.

De Dendriet Agaat en de Vesuvianiet zitten op hetzelfde plaatje en zijn daarmee met elkaar in basis met elkaar verbonden. Ik en mijn kleine ik. De Vesuvianiet zit nog op een extra plaatje waarmee mijn kleine ik nog op een podiumpje wordt gezet. Waar zij mag stralen. In de plaat rondom de Dendriet Agaat is een zonnekrans gemaakt waarmee ik mag stralen.

De Citrien is in zijn organische vorm omhuld met goud waardoor het een soort kei symboliseert die steun aan beide biedt waar we tegenaan mogen leunen en kracht uit mogen putten in vreugde en plezier.  

 

Ik draag de ring aan mijn linker wijsvinger. Ik hoorde laatst dat vroeger de trouwringen ook om de wijsvinger werden gedragen. De reden daarvoor is dat deze in directe verbinding met je hart staat. Hoe mooi is die relatie dan toch ook weer!

 

Nog een korte toelichting hoe mijn geboorte elementen 8 Aarde - 3 Hout - 1 Water in de ring zitten.

Aarde: de stenen op zich representeren mijn Aarde element. Dendriet en Citrien zijn aardende stenen. In vorm is de vlakke Dendriet nog een extra aarde element.

Hout: de groene kleur van Vesuvianiet. Groei en ontwikkeling in de Dendriet.

Water: de transparante stenen Citrien en Vesuvianiet vertegenwoordigen het element water. 

 

Ik ben benieuwd wat dit bij jou heeft opgeroepen. Als je iets wilt delen, luister ik graag.

 

Wil je ook graag jouw geboorte element weten? Lees er hier meer over.

Reactie plaatsen

Reacties

joop stam
een jaar geleden

Wat een mooi, ja zelfs wat feestelijk verhaal. Ik wil je daarmee geluk-wensen. Een heel plezierig gevoel moet het zijn als de jeugd en het heden als en in een ring van herinneringen samensmelten. Ik hoop dat het gevoel nog een tijdje blijft. Gedurfd en openhartig is je verhaal. Ooit heb ik eens gelezen: het leven wordt vooruit geleefd maar achteruit kijkend begrepen. Moest ik aan denken bij dit verhaal. Je bent een schat... Joop