Oud Goud of Zilver

Je wilt graag een sieraad laten maken van oud sieraad van goud of zilver dat misschien van een voorouder is geweest of je vind de sieraden niet meer passen bij wie je nu bent.

 

Het mooie van deze pure materialen is dat je ze altijd weer kan transformeren in iets nieuws. Zo kan bijvoorbeeld een emotionele waarde bewaard blijven in een nieuw sieraad.

 

Er zijn wel een aantal beperkingen. Na het smelten moet het bewerkt worden naar bijvoorbeeld plaat of draad. De hoeveelheid en de afmetingen van het ontwerp moeten goed op elkaar afgestemd worden. Dit is soms van te voren niet altijd volledig in te schatten. Voor een eenvoudige goudenring met een rond edelsteentje heb je al snel 4-5 gram goud nodig. Voor zilver is dat 2-3 gram. Door de bewerkingen naar plaat en draad in meerdere stappen is het niet direct goedkoper dan als je goud of zilver inkoopt. Het is een arbeidsintens traject.

 

Het is echter van onschatbare waarde om iets emotioneels weer te kunnen dragen wat je zo dierbaar is.

 

Ik kijk er naar uit om jou dierbare stukken te mogen transformeren naar iets wat weer helemaal aansluit bij wie je nu bent.  Zodat jij kan genieten van die mooie herinnering en dat speciale moment.

 

Mocht je nog vragen hebben ik beantwoord ze graag.

Zie hieronder het maakproces van een oud gouden armbandje naar een nieuwe ring.